Следвайте Гласове в ТелеграмИзточник от администрацията на украинския президент Володимир Зеленски

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИзточник от администрацията на украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Рейтингът на Зеленски се срива, той отново се оплака от намалялата западна помощ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник от администрацията на украинския президент Володимир Зеленски оповестява, че защитавана в строга загадка социология демонстрира срив в рейтинга му. Това оповестява украинският Тереграм канал " Резидент ". Проучването е направено от групата " Рейтинг ", а резултатите са строго засекретени.

През септември 2023 година активността на президента са подкрепяли изцяло 42% от украинците, а през февруари 2024 година делът им спада съвсем на половина - до 22%.

Броят на далите отговор " по-скоро поддържа " остава съвсем неизменен – към 40%.

Броят на съперниците на дейностите на Зеленски се е удвоил - от 9% на 18% в графата „ по-скоро не поддържам “ и от 7% на 15% в графата „ Изобщо не поддържам “.

Тоест, президентът към момента е подкрепян от болшинството, само че през двете години на войната има постоянна наклонност на спад в рейтинга му. Преди 2 години, през април 2022 година, Зеленски беше изцяло подсилен от 74%. Малко по-малко от година по-късно, през февруари 2023 година - към този момент от 58%. Година по-късно делът на изцяло подкрепящите го е към този момент 22%.

Към неприятните вести за сриващия се рейтинг на Зеленски се прибавят и неутешителното положеие на фронта, където украинските войски са в оттегляне, а дефицитът на муниции става към този момент съдбовен за защитата.

Положението е толкоз отчайващо, че Зеленски към този момент е склонен да получава американска помощ на заем, прибавя " Резидент ".

" Ще се съгласим на всеки вид. Ако през днешния ден предложат на Украйна пакет на заем, или всичко гратис след година, тогава бихме споделили - през днешния ден ", съобщи Зеленски в изявление, което даде пред строящо се защитно барикада..

" Той въобще схваща ли какви ги приказва? До къде докара страната и хората? Нормално ли е да умираме на заем, който децата и внуците ни да връщат на американците ", пита Телеграм каналът.

В изявлението Зеленски още веднъж се оплаква от незадоволителната помощ от страна на Запада и изяснява по какъв начин Украйна има намерение да се отбрани от съветските управляеми планиращи бомби. По думите му това ще бъде комбинирана защита, на първо място противовъздушна, само че и авиационна.

" Ние създаваме друго оръжие против КАБ (и ФАБ), още няма да кажа какво. За изтребителите сте прав, би трябвало да се бием и в небето. Защо споделих комбинирано - както самолети, по този начин и противовъздушна защита. Защото нямаме задоволително самолети. Освен тези, които имаме, това, което нашите сътрудници са подготвени да ни дадат през днешния ден, тази година, мога да кажа, е 10% от нужния брой ", сподели Зеленски.

Според него просто прехвърлянето на няколко F-16 не е задоволително.

" Ако ще се борим - би трябвало да се бием и да побеждаваме, а не просто да споделяме " ние имаме F-16 ". Имаме единствено 10% от нужните самолети, с цел да се борим. Ние знаем тъкмо с какъв брой самолета руснаците работят в Украйна, знаем тъкмо с какъв брой ни удрят, какъв брой ни трябват, " добави Зеленски.

Според президента Украйна е почнала независимо да закупува муниции за противовъздушна защита, защото интернационалната помощ не е задоволителна поради интензивността на обстрела.

" Всичко това коства пари. Ако при започване на войната ние разчитахме единствено на интернационалната помощ, към този момент работим поотделно посредством разнообразни контракти, разнообразни съглашения и в този момент имаме доставки на муниции както за артилерията, по този начин и за противовъздушната защита ", изясни Зеленски.

" Както британците споделят, дано да дадем на украинците всички тези замразени съветски активи - това са стотици милиарди долари. Страхотно, доста сме им признателни. Но дано, с цел да не е единствено обществен сигнал, дано да го даправят в действителност. Просто доста съответно - тази или онази страна от Европейски Съюз, изключително Белгия, 250 милиарда са замразени там, те имат тези пари, дано ги вземат и да ги трансферират на Украйна ", сподели Зеленски.

Той добави, че тези пари могат да се употребяват за развиване на украинското произвеждане. Но не е реалност, че те могат да бъдат изхарчени за закупуване на оръжия в Съединените щати, тъй като това изисква политическо решение от Вашингтон. Зеленски изясни и за какво страните не бързат да дадат тези пари на Украйна.

" Понякога страните не желаят да предадат замразени активи, тъй като парите са там, те са като депозит в банка, те лежат и дават рента ", изясни Зеленски.

Освен това той разяснява и мобилизацията, която Русия възнамерява да организира. Той удостовери, че Москва има намерение да активизира 300 хиляди души персонален състав за войната.

" Според информацията на нашето разузнаване до 1 юни те би трябвало да са подготвени да активизират 300 хиляди, а това в Русия е доста малко. ще им би трябвало към месец, защото им липсва дисциплинираност ", означи Зеленски.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР